Tweedehands zorgunits voordelen en nadelen

Tweedehands zorgunits voordelen en nadelen

Voor- en nadelen van tweedehands zorgunits

Van bijna alles op de markt is wel een tweedehands variant te vinden. Zorgunits zijn geen uitzondering op deze regel, en dat is maar goed ook. Zodra je een zorgbehoevend iemand in je omgeving hebt, wil je natuurlijk de juiste hulp, zorg en ondersteuning kunnen bieden. Als je bijvoorbeeld een vader, moeder, opa of oma hebt die niet meer op zichzelf kan wonen, maar nog niet in aanmerking komt voor het verzorgingstehuis, kan een zorgunit de oplossing zijn. Bij het uitzoeken van een zorgunit kun je dus ook kiezen uit een tweedehands zorgunit. Ofwel: een zorgwoning occasion. In dit blog vertellen we je wat meer over de voor- en nadelen hiervan.

Voordelen tweedehands zorgunits

zorgwoning occasions hebben als voornaamste voordeel dat ze goedkoper zijn dan nieuwe zorgunits. Dit is natuurlijk omdat de zorgunit al eerder is gebruikt en daardoor lager in prijs. Een ander voordeel is dat er vaak een ruime keuze aan tweedehands zorgunits op de markt is. Je hebt dus vaak een ruime keuze uit verschillende exemplaren. Zo zoek je er relatief makkelijk eentje uit die perfect past bij de zorgbehoeften van degene die in de zorgunit gaat wonen. Weet je niet zo goed waar je op moet letten bij een tweedehands zorgwoning? De meeste aanbieders geven altijd advies op maat.

Nadelen tweedehands zorgunits

Zorgwoning occasions hebben ook een paar nadelen. Zo dien je elke tweedehands zorgunit goed te controleren op eventuele gebreken en slijtage. Daarnaast is de ene zorgunit de andere niet, ga dus altijd na welke onderdelen er allemaal in de zorgunit zitten. Wat zit er al in en wat heb je nog nodig? Probeer ook altijd te achterhalen wat de zorgbehoeften van de vorige bewoner waren. Zo weet je beter waar je nog achteraan moet en wat je af kunt strepen. Al met al is een tweedehands zorgwoning dus wel goedkoper, maar vraagt het wat extra onderzoek en analyse werk.

Meer over wonen

Wil je meer weten over wonen, wooncomfort en interieur? Lees dan wat meer van onze woonblogs.