Infrarood korte, midden en lange golf, wat is het verschil?

Voor een infraroodsauna heb je speciale lampen nodig: infraroodlampen. Nu heb je diverse soorten infraroodstraling, korte golf, lange golf en middengolf. Wat is nu eigenlijk het verschil en wat heb je nodig voor een goede kwaliteit infraroodlamp? Of is er een lamp die alle vormen van infrarood combineert?

Korte golf IR-A

Laten we beginnen met een uitleg over de korte infraroodgolf. De korte golf straalt diep. Zou je een infraroodsauna hebben met alleen kortegolflampen, dan mag je er maximaal een kwartier in. Dat is niet wat we willen van een sauna: we willen er maximaal in ontspannen en niet na hoeven denken over hoe lang we er al in zitten. Er zijn zelfs landen waar je alleen kortegolfsauna’s hebt onder begeleiding van een medisch specialist.

Lange golf: IR-C

Zou je alleen langegolflampen toepassen in de sauna, dan heb je een soort verwarming. Langegolfstralen zorgen ervoor dat de ruimte lekker warm wordt. Deze lampen zijn vrij snel warm en zorgen voor een weldadige warmte. Voor je lijf doet deze lamp niet veel, hooguit de buitenste laag, de opperhuid, wordt erdoor verwarmd. Toch is deze warmte goed voor je huid, je wordt er lekker ontspannen van. 

Middengolf IR-B

Tot slot de middengolf. Om te zeggen dat het een combinatie is van korte en lange golf, dat is te kort door de bocht. De middengolf dringt door tot diep in je huid, tot je lederhuid. Het zorgt ervoor dat je bloed goed circuleert en je transpireert. Welke lamp je nu het beste aan kunt schaffen voor je infraroodsauna is niet eenvoudig te beantwoorden! Waar de een zegt dat korte golf gevaarlijk is, zegt de ander dat deze lamp juist een goede dieptewerking veroorzaakt. Waar de een zweert bij lange golf … hoewel, kijk eens naar de full spectrum saunalamp!

Full Spectrum saunalamp

Gelukkig is er een lamp die van alles het beste heeft: de full spectrum saunalamp. Dit is een korte golf straler die je veilig kunt gebruiken. De stralingswarmte dringt diep door en je huid wordt er therapeutisch door behandeld. Full spectrum verwijst naar het hele spectrum: zowel IR-A, als IR-B en IR-C is vertegenwoordigd, waarbij het beste uit elke lamp gehaald is. Een full spectrum sauna is zeer geschikt als je last hebt van je spieren of gewrichten, maar ook als je een lekkere sauna wilt waar je in kunt ontspannen. 

Meer info? Ga dan naar https://www.bastu.nl/