Hoe kies je een nieuwe zorgverzekering?

zorgverzekering

Massaal stappen mensen in december over naar een nieuwe zorgverzekeraar. Een zorgverzekering kiezen kan online met tal van tools die je helpen met het maken van een vergelijking. Veel mensen vragen zich toch af waar je op moet letten als je wilt wisselen van verzekeraar.

Breng in kaart welke zorg je nu geniet en welke zorg je verwacht het komende jaar

Heb je plannen over te stappen? Zet dan eerst op papier welke zorg je nu geniet en zeker welke zorg je verwacht het komende jaar nodig te hebben. Noteer ook bij welke zorgaanbieders je huidige behandelingen lopen. Uiteraard kijk je bij de vergelijking hoeveel premie je betaalt maar vergeet vooral niet te lezen wat je dan aan (aanvullende)zorg terug mag verwachten. Check bij een potentiële nieuwe verzekeraar of je wel terecht kunt bij de aanbieders van zorg die voor jou belangrijk zijn en waar je nu ook zorg van krijgt.

zorgverzekering

Check de gemiddelde cijfers en lees ook de reviews van klanten

Bekijk bij het vergelijken ook naar de gemiddelde cijfers die klanten geven aan de verzekeraar waarnaar jij wilt overstappen. Lees zeker ook de reviews van klanten. Daar kun je vaak nuttige informatie uithalen. Wees bovendien scherp op eventueel aanwezige beperkende voorwaarden van een verzekeraar als je neigt om over te stappen. Ga verder altijd na of het verstandig en voordelig is eventueel gezinsleden en je partner aan de polis toe te voegen of om ook voor hen een aparte verzekering af te sluiten.