Naast de bekende vegetarische leefstijl is een stapje verder daarin, namelijk een veganistische leefstijl, steeds meer de norm aan het worden. Met name jonge, milieubewuste individuen kiezen graag voor een leven als veganist. Waar een vegetariër geen vlees eet, gebruikt een veganist geen enkel dierlijk product in zijn/haar voeding. Daarnaast wordt het gebruik van dierlijke producten In de rest van het leven waar mogelijk vermeden. Zo zal een veganist bijvoorbeeld ook een geen leren schoenen of wollen trui dragen, maar kiezen voor een plantaardig of ander diervriendelijk alternatief. Ook wanneer het op huidverzorging aankomt zijn helaas niet alle producten op de markt diervriendelijk en dus geschikt voor veganistisch gebruik.

Je huid goed verzorgen is belangrijk

Als veganist wil je natuurlijk wel dat je je huid goed verzorgt. Gelukkig zijn er een heleboel producten die prima voldoen aan het label vegan gezichtsverzorging. Waarom zou je überhaupt een dierlijk product op je gezicht willen smeren? Door enkel gebruik te maken van natuurlijke, plantaardige producten, gaat je huid bovendien veel meer stralen. Op ieder vegan gezichtsverzorgingsproduct staat het label dierproefvrij. Echter, niet elk product met het pictogram van een konijntje, wat aangeeft dat het dierproefvrij is, is ook een volledig geschikt als een vegan gezichtsverzorging. Dat iets niet op dieren getest is, wil namelijk niet zeggen dat er geen dierlijke bestanddelen in zitten. Dat is dus wel iets om goed op te letten als je voor vegan gezichtsverzorging kiest.

Wat is er allemaal op de vegan markt?

Of je nu je gezicht alleen wast met een daarvoor geschikte zeep, of een heel arsenaal aan producten op je huid smeert, het meest belangrijk is dat deze geschikt is voor jouw huidtype. En gelukkig zitten In de meeste vegan gezichtsverzorgingsproducten voornamelijk duurzame en biologische ingrediënten. Jouw huid verdient Natuurlijk het beste En voor ieder huidtype is er ondertussen een heel fijn veganistisch product verkrijgbaar. Als de verpakking daarnaast ook nog van het duurzaam materiaal is of goed te recyclen is, ben je Natuurlijk helemaal goed bezig.