Via het internet rondspeuren naar vacatures heeft niet altijd zin, je weet dat het tegenwoordig slecht gaat met de economie. ‘Slecht, slecht’ is misschien wat heftig, maar het is wel zo dat je minder kans hebt en krijgt op een baan binnen je vakgebied. Zo leerde ik na twee maanden af om een vacature Brabant in mijn branche te zoeken, de meeste vacatures die ik tegenkwam waren enkel voor de vorm – dan hadden ze intern al iemand gekozen – of al lang vergeven. Ik besloot het anders aan te pakken en zocht naar een werving en selectie bureau binnen mijn branche. Meerdere bedrijven zitten daar bij aangesloten, waardoor ze gericht talent kunnen plaatsen bij bedrijven. Een win win situatie. Dit ging meteen goed, wat mij goed vertrouwen gaf in de keuzes die ik maak. Ze zagen gelijk kansen, waar ik goed in was en waar ik mijzelf nog in kon verbeteren, zo werd er een passende en uitdagende vacature Brabant voor mij gevonden. Niet veel later werd ik al uitgenodigd en een week later kreeg ik het heugelijke nieuws dat ik per direct mocht beginnen. Ik was als een kind zo blij.