Ontwikkelde smaak in Greve schoenen

Sinds een tijdje ben ik echt helemaal gek van de Greve schoenen die ik enkele jaren geleden heb ontdekt. Dit merk bestaat al heel lang, al wel meer dan honderd jaar, daar het eind negentiende eeuw door een schoenmaker met de achternaam Greve hier in Holland z’n oorsprong had. Dat ik het eigenlijk nog niet eerder ontdekte, had vooral te maken met het feit dat dit ongeveer de periode was dat ik mij op de arbeidsmarkt ging storten. Ik kwam bij een net en toonaangevend consultancy bureau te werken waar de toon behoorlijk gezet was met de dresscode die ze er hanteerden. Naar het werk komen in een spijkerbroek was er bijvoorbeeld uit den boze, dat kon er écht niet en daar werd je ook echt op aangesproken – zo ontdekte ik toen ik het eens een dag oprecht vergeten was. Pas toen ik me op deze manier in mijn kleding ging verdiepen, eigenlijk vanwege mijn aanpassingsvermogen aan de externe druk, ben ik eens gaan kijken naar wat ik zelf nou eigenlijk mooi vond. Mijn smaak ontwikkelde zich al snel in de richting van deze Greve schoenen.