Warm welkom met het leiendak al door de bossen

Warm welkom met het leiendak al door de bossen

 

Het hele verhaal hangt van toeval aan elkaar dat we dit huis vonden, maar wat een geluk hebben we ermee gehad. Dit beseffen we ons zeker nog elke dag, in mijn geval met name als ik uit m’n werk kom rijden het enorme bospad op dat de laan van ons huis scheidt. Als ik dan eenmaal het huis zo uit het groen zie verschijnen, ben ik elke keer weer zo trots. Het eerste gedeelte wat ik zie is het prachtige leiendak dat we hebben laten leggen. Mijn vriend wilde per se een leiendak en ik kon het moeilijk niet met hem eens zijn, wat mooier in deze situatie dan zo’n dak op je huis. Tussen de rododendrons door zie ik dan het puntje van dit leiendak al verschijnen en voor mij is dat een warm welkom. Wat het zo leuk maakt is dat we er ook nog een kleine schoorsteen op hebben, die tegen de tijd dat ik thuis kom alweer lekker zit te roken, waarmee het warme welkom voor mij nog eens bevestigd wordt. Dan weet ik, zoals nu in de winter, dat het lekker warm is binnen, dat mijn vriend waarschijnlijk al flink zit te stoken, en dat ik een fijne, geborgen avond tegemoet ga.