In een zo hoog mogelijke mate ecologisch wonen

In een zo hoog mogelijke mate ecologisch wonen

 

Eigenlijk wilde ik altijd al ecologisch wonen, ik ben namelijk vrij bewust van de leefomgeving om me heen. Aan de huizen waar ik tot dusver woonde mankeerde altijd wel van alles op het gebied van ecologisch wonen, was het bijvoorbeeld nooit energiebesparend en betaalde ik me bijvoorbeeld helemaal blauw aan de energierekening. Dat is ook niet zo gek als je je huis niet goed geïsoleerd hebt namelijk en als je bijvoorbeeld maar enkel glas hebt. Het lijken heel logische ingrepen die je kunt doen om te voorkomen dat de rekening te hoog oploopt, maar veel huiseigenaren kijken hier niet naar om, zich kennelijk niet realiserend hoeveel geld er maandelijks en jaarlijk wegvloeit naar dit soort te voorkomen kosten. Al met al ben ik daar zelf een stuk bewuster in en probeer ik er echt rekening mee te houden. Zodra ik eraan toe ben een huis te kopen, zal ik denk ik niet voor een bestaand maar voor een eigen gebouwd huis gaan, opdat ik het ecologisch wonen in zo ver mogelijke mate kan doorvoeren. Maar tot die tijd dien ik het nog te doen in het oude herenhuis waar ik woon en waar ik alleen maar inspiratie op doe van hoe het niét moet.