Ik was een echte nitwit voor de sales cursus

We kregen een sales cursus met zes collega’s en ik vond het niet nodig, met mijn vaardigheden was niks mis, dacht ik. Ik dacht, achteraf gezien, heel erg simpel, ik vond het allemaal wel makkelijk, ik verkocht een product, want ik stond er volledig achter, de klanten kwamen vanzelf naar je toe, hadden een behoefte of verlangen, en deze kon ik na komen met onze producten. Enfin, zo was mijn cirkeltje en dit ging altijd stabiel, dat ik de laagste percentage haalden bij de verkoop vond ik ook niet zo erg, ik zat altijd wel boven mijn targets en het contact met klanten ging altijd goed. Door de sales cursus ben ik er wel achter gekomen dat het werkveld rondom sales veel en veel breder is, ik stond er van te kijken hoeveel ik hier in kon leren en besefte mij dat ik in die zin echt een nitwit was op het gebied van sales. Achteraf heb ik mijn baas nog bedankt voor de kans om een sales cursus te volgen, bovendien liegen de resultaten niet, we zijn stuk voor stuk met 8 tot 20 procent gestegen de laatste maanden op het gebied van sales.