Goedkopere versies van design vloerlampen

Goedkopere versies van design vloerlampen

Al van kindsbeen af ben ik geïnteresseerd in design, en dat komt eigenlijk voornamelijk doordat ik daartoe behoorlijk door mijn vader gestimuleerd ben. Het leuke aan mijn vaders verzamelwoede namelijk, is dat die zich heeft toegelegd op design producten. Alles hadden wij thuis, van de gangbare design tot de echt exclusieve objecten. Ik vond dat altijd wel interessant, want hou van vormgeving en ben altijd wel verrast van de originaliteit van design ontwerpen, het verrassende karakter ervan vind ik gewoon heel mooi. Kijk eens wat het ook in gang kan zetten, dat vind ik echt bijzonder. Iemand vindt een ontwerp uit en daarna wordt het algemeen opgenomen. Neem nou de design vloerlampen van een ontwerper als Castiglioni, en dan bijvoorbeeld de Arco die ze maakten voor Flos. Van die design vloerlampen hadden wij er altijd twee in huis en ik vond ze fascinerend, prachtig in hun ontwerp, de combinatie van materialen, de compositie en de lichtval. Nu weet ik dat er van dit ontwerp talloze andere design vloerlampen zijn verschenen, die erop geïnspireerd zijn geweest en dat is gewoon ontzettend bijzonder. Je hoeft er dan ook niet meer duizenden euro’s voor neer te leggen maar kunt ze gewoon rond de honderd a tweehonderd euro al kopen.