Als de barista er weer is, is het voorjaar ook weer daar

De barista neemt elke zoveel weken weer plaats met haar mobiele koffiebar in het park. Ik vind het altijd wel het teken dat het voorjaar weer begonnen is als ik haar zie staan. Elke week maak ik wel even tijd om, met een van mij cliënten, een rondje te lopen door het park. Het park ligt dicht bij het huis waar ik werk en het is er eenvoudig te betreden, ook vanuit het huis. We hebben een grote woongroep en ik ben de begeleider van een aantal van de bewoners. Het park is de uitgelezen plek voor wat goede gesprekken en zo doe ik dit dus wekelijks. Al enkele jaren loop ik hier op donderdagmiddag en als ik zie dat de barista daar weer is dan moet ik altijd even glimlachen want zij staat hier alleen in het voorjaar en de zomer. Ik vind het fijn om daar dan even een kopje koffie te drinken. Afhankelijk van de cliënt die ik dan heb meegenomen wordt dit dan een moment van stilte of juist een moment van de echte diepgang van het gesprek. Deze barista weet in ieder geval echt een perfect kopje koffie te maken.