De hoogtepunten van Normandië in 2020

normandie

Nog altijd is Normandië een van de drukst bezochte plekken in Frankrijk. Dat is niet vreemd: het gebied heeft prachtige natuur, een rijke geschiedenis en fantastisch eten. Je kunt er een heerlijke vakantie beleven. Wat je absoluut niet mag missen als je naar Normandië gaat? Dat lees je hier.

De stranden

Zoals veel mensen wel weten is Normandië de plaats waar in de Tweede Wereldoorlog de troepen aan land kwamen. De geschiedenis in dit gebied is nog te merken. Er is veel te zien en te leren voor mensen die geïnteresseerd zijn in deze duistere bladzijde uit de Europese geschiedenis. Maar de stranden van Normandië zijn ook gewoon prachtig en een heerlijke plek om te genieten van de natuur. Het gebied heeft een rijke geschiedenis en een prachtig heden voor iedereen die houdt van de Franse natuur en de zee. 

Normandie

Het oesterdorp van Normandië

Van oorsprong een klein vissersdorpje, is Ouistreham nu uitgegroeid tot een populaire badplaats met prachtige villa’s langs de kust van Normandië. Kleine vissersboten dobberen hier vreedzaam op de golven wat zorgt voor een prachtig uitzicht. Het middeleeuwse stadje wordt gewaardeerd door zijn oesters en diversiteit aan verschillende wijken. Het historische stadscentrum kent een aantal leuke bezienswaardigheden, zoals de bijna veertig meter hoge vuurtoren die je boven de stad uit kunt zien steken. Dit dorpje is absoluut een bezoek waard. 

Normandie

Het rustgevende platteland

Naast prachtige kust en dorpen is ook het platteland in dit bijzondere gebied absoluut een bezoekje waard. De diepe bossen, uitgestrekte graanvelden en groene heuvels lenen zich voor prachtige wandelingen en fietstochten. Het is dan ook niet gek dat Normandië erg populair is bij mensen die graag op fietsvakantie gaan. Je kunt op die manier plekken ontdekken waar je met de auto simpelweg niet kunt komen.