Wat is ingress protection?

ingress protection

Bij verlichting wordt vaak gesproken over de ip waarde dit is de afkorting voor ingress protection.Het zegt iets over de mate van beveiliging van het product.de code geeft aan in hoever het product beschermd is tegen,water,stof en vocht deze code bestaat uit 2 cijfers, het 1ste getal geeft de beschermingsgraad aan tegen aanrakingen en indringen van voorwerpen. het 2de getal geeft de beschermingsgraad tegen vocht aan. 

Hoe zit het met ledverlichting

Led Verlichting is natuurlijk elektrisch daarom wil je er zeker van zijn dat het veilig is, er zijn verschillende ip waardes voor ledverlichting, hiermee kan je achterhalen of de lamp bescherming biedt tegen bijvoorbeeld vocht of dat de lamp tegen water kan. de ip44 is de ledlamp die niet tegen vocht ka, daarom wordt die vaak gebruikt in bijvoorbeeld de woonkamer. de ip 54 is juist wel goed bestemd tegen vocht en is daarom ook goed om te plaatsen op de badkamer, daarnaast is die ook stofvrij wat natuurlijk fijn is voor het schoonmaken.Op deze manier hoef je je niet zorgen te maken of de lamp niet stofvrij is.

Zoals je dus leest zijn er verschillende ip´s en dit waren er maar 2, je hebt ook nog ip´s die tegen lichte waterstralen bestemd zijn, mocht je meer informatie willen over de soorten ip´s dan kan je op internet alles lezen over wat voor soorten er zijn, het belangrijkste is dat het staat voor veilige lampen.